СимволиЕмблема на Бял Фронт е комбинация от слънчев кръст с легионерската мълния.

Слънчевият кръст (още познат като "Богар") се е използвал от Съюзът на ратниците за напредъка на българщината, организация, на която целим да бъдем съвременната алтернатива. Самият знак е много важен европейски символ още от времето на Неолита: смята се, че е символизирал слънчевия диск в ролята си на колело на колесницата на Бога на Слънцето (това не е изненадващо, имайки предвид значението на Слънцето в първите религии). С други думи знакът е от времето, когато Истината е възтържествувала.

Легионерската "мълния" е била използвана от Съюзът на българските национални легиони и символизира  българското мото „Напред и нагоре“. Това е другата организация, към чиито идеали се стремим. Това, че светкавицата е била символ на тази организация, е символично и за самите нас, понеже сме сформирали Бял фронт покрай Луковмарш - траурен марш в името на тогавашния лидер на СБНЛ - ген. Христо Луков.

Всяка организация, независимо от нейната цел и нейните идеали, си служи с дадена символика с цел да се различава от нейните конкуренти/алтернативи. За тая цел се използват емблеми, знамена, облекла, девизи,  жестове и дори песни/химни. Ние от Бял фронт не сме изключение от това правило. Вече сме обсъдили откъде идва знамето ни и символът, който стои централно на него. С тази малка статия ще обсъдим смисъла на жеста, който правим с ръка.

Спрели сме се на свит (поне засега десен) юмрук с изпънат нагоре показалец, с длан, сочеща напред. Въпреки че този жест може да изглежда подобен на жеста на дадена религиозна група, при нас религията не е централна тема - имаме както християни, така и езичници.

Това, което този жест символизира, е описано в статията за нашия мироглед, а именно - „Истината е една и неоспорима“. Ние сме отдадени привърженици на Космическия ред и сме противници на всеки един, който съзнателно я отрича и вярва в собствени „идеи“, независимо за колко „рационален“ и „интелигентен“ се мисли съответният дебил. Истината не подлежи нито на критика, нито на компромиси.