Радикален национализъм

Бял фронт е радикална организация. В това няма съмнение - ние сме радикални националисти. В днешно време да си радикален се смята за нещо грешно, зло, ненормално, дори вредно, но това е така само от гледната точка на съвременния нихилизъм. 


Истината е, че както в почти всички други случаи, реалността и тук е съвсем различна. Да си радикален днес не само е приемливо нещо, но и за хора като нас това е единственото решение. Съвременният нихилизъм, либерализъм и умствен и духовен упадък грешат в мнението си за радикализма. Да си радикален означава да си напълно отдаден, да изпитваш такива чувства към нещо, че да дадеш всичко от себе си за него.

Това е пречка в днешното материално бездушно общество, което има нужда от и превръща хората в безлики консуматори, които трябва да работят, плащат данъци и отделят малкото си останали пари за безсмислени и често вредни консуматорски стоки, като с този начин на живот пълнят джобовете на международния елит и местните олигарси, които се поставят в ролята на работодатели, политици и търговци, отнемайки тези позиции от свестните хора, които могат да ги запълнят и отнемайки колкото могат от работниците, гражданите и потребителите. Такава система има нужда от овце, но има на разположение хора и затова цели да промие мозъците на хората, за да им наложи стадовото мислене и поведение, а в едно стадо трябва да има подчинение, страх, безразличност и нихилизъм. 


Такава система не иска радикализъм, не иска страст, не иска отдаденост, напротив, тя се страхува от радикалните хора, те са опасност за нея. Човекът, който се е отдал на нещо, защото го смята за правилно, няма нужда от консуматорски стоки, няма нужда от празните обещания на политиците, той има нужда от действие, целящо да постигне целта му, да защити или даде живот на правилното. 


Радикален може да е всеки, който отказва да приеме съвременната норма, защото е убеден, че е грешна. Радикален е всеки гражданин, който въпреки окаяното състояние на държавата ни, се бори за семейството си, без да реши просто да се предаде и да се изсели в чужбина. Радикален е всеки лекар, който се опитва да спасява и подобрява животи, докато останалите му колеги зашиват пациенти без да махнат ножиците и парцалите, оставени в телата им. Радикален е всеки учител, който знае невероятно ценната си роля в обществото и вместо да отбива номера, наистина се опитва да обучава учениците си и се бори срещу корумпираната и пропаднала образователна система, вместо просто да пише оценки „ей така“ и да си взима заплатата. Радикален е всеки полицай, който помни, че целта му е да пази реда в обществото, а не да налага волята на олигарсите, криещи се зад маската на правителството и че трябва да пази хората от престъпниците, а не да взима подкупи от тях или да сътрудничи с тях. Радикален е всеки политик, който се опита да направи правилното нещо в тази отблъскваща и изгнила система, която е съвременната българска политика. Радикален е всеки човек, който отказва да се отдаде на страха, примирението и безразличието и вместо това реши да направи това, което смята за правилно, независимо какво би му струвало.  

Затова сме радикални и ние, защото сме националисти и обичаме своята нация, обичаме народа, културата, историята, обществото, но виждаме, че сегашната политическа система ги убива. Тази любов ни прави националисти, патриоти, родолюбци или която дума мислите, че описва хората, изпитващи тази любов. И ние я изпитваме до такава степен, че не можем да се примирим с просто да „гласуваме за патрЕотите“, просто да развяваме българското знаме, или просто да ходим по механи и да пеем народни песни полу-пияни, след което да се донапием в някоя дискотека. 


Или просто казано, ние отказваме да отбием номера, отказваме да направим нещо, ако то е само и само за да се чувстваме все едно сме свършили нещо... Ние изгаряме от желание да направим правилното нещо, ние изгаряме от желание да се борим за народа си, ние сме напълно отдадени на българския национализъм, ние сме Радикални!